ONLINE RECRUITMENT SYSTEM FOR ECONOMIC EXPERIMENTS

 
THE EASE OF RECRUITMENT

 
Hoofdpagina
  Registreer
 
Kalender
 
Regels voor gepast laboratorium gedrag
 
Verplichtingen van de Onderzoekers en Regels over Privacy
 
FAQs
 
  Vragen stellen
  Contact


Welkom! Dit is de website van het Sociologisch Laboratorium
van de Vakgroep Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen.
Wat is het Sociologisch Laboratorium?
Bij het Sociologisch Laboratorium werken sociale wetenschappers die experimenteel onderzoek doen. Om dat te kunnen doen zijn we op zoek naar mensen die deel willen nemen aan onze experimenten

Wat voor experimenten doen we?
We nodigen deelnemers aan onze experimenten uit in een van onze computerruimtes. Tijdens een experiment nemen tot ongeveer 20 deelnemers ieder plaats achter een eigen computer. Deelnemers interacteren vervolgens anoniem met elkaar via de computer en vullen een korte vragenlijst in. Gemiddeld verdienen deelnemers tussen de 8 en 10 euro per uur, maar dit bedrag kan hoger of lager zijn, afhankelijk van het onderzoek. Elke deelnemer ontvangt ten minste een betaling van 5 euro. Hoeveel een individuele deelnemer verdient hangt meestal af van de beslissingen die de deelnemer in kwestie en andere deelnemers nemen tijdens het experiment. De experimenten bestaan uitsluitend uit het nemen van beslissingen in anonieme interacties met andere deelnemers en het invullen van een vragenlijst, tenzij uitdrukkelijk anders wordt vermeld in de uitnodiging voor het experiment.

Hoe kun je meedoen aan een experiment?
Om mee te doen moet je je eerst inschrijven in ons deelnemersdatabank. Dat kan via deze website (klik op �Registreer� in het linker menu). Van tijd tot tijd zul je dan een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een experiment. Op dat moment kun je beslissen of je wilt deelnemen aan dat specifieke experiment (zie ook de Regels).

Om de hoge kwaliteit van ons onderzoek te garanderen, hanteren we een aantal regels. Voordat je je inschrijft in ons deelnemersdatabank moet je aangeven dat je met deze regels instemt. Lees daarom, voordat je je aanmeldt, de informatie op deze website over:

  • Regels die je moet volgen
  • Verplichtingen van de Onderzoekers en Regels over Privacy
  • Vaak Gestelde Vragen (FAQs)

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact met ons op nemen via het e-mailadres hieronder.

Onze computerruimtes bevinden zich op de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen (Grote Kruisstraat 2; 9712 TS Groningen).


switch to English   Voor vragen, neem contact op met sociologie.onderzoek@rug.nl.